Serowe ciasteczka muszelki

bez-jajek bez-cukru

Ciasteczka z tego samego przepisu co Ciasteczka serowe z konfiturą wiśniową, tyle, że w wersji mini i bez nadzienia. Można też pobawić się kształtami, możliwości są nieograniczone. Ciasteczka przypominają w smaku i strukturze ciasto francuskie, a są o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne.IMG_8537 obrobione

Przepis jak na Ciasteczka serowe z konfiturą wiśniową

Wykonanie:

Postępujemy jak w powyższym przepisie, tylko zamiast dużych kółek wycinamy malutkie, np. kieliszkiem do jajek i sklejamy jedynie na środku jak pierogi, nie nakładając wiśniowego nadzienia. Smarujemy wodą lub białkiem i obtaczamy w erytrytolu / ksylitolu. Układamy sklejeniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wk do nagrzanego do 180 stopnia piekarnika. Pieczemy z termoobiegiem około 15-20 minut. Po ostudzeniu lekko strwadnieją, dlatego nie należy ich przepiec, sugerując się tym, że mogą wyglądać na ciągle surowe. Ciasteczka szybko czerstwieją, ale z powodzeniem można je zamrażać.

IMG_8539 obrobione IMG_8543 obrobione

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>